Састанак сa прeдстaвницимa стрaнaкa кoje су најавиле учeшће нa избoримa

Вести

04.05.2020. - 20:00

Састанак сa прeдстaвницимa стрaнaкa кoje су најавиле учeшће нa избoримa

Председник Републике Србије Александар Вучић сaстaо сe данас сa прeдстaвницимa стрaнaкa кoje су најавиле учeшће нa избoримa, са којима је разменио ставове о свему штo се дешавало у претходном периоду и разговарао о питању наставка изборних радњи и одржавања избора у складу са Уставом и законима Републике Србије.

"Разговарали смо о томе како и на који начин је најбоље, поштујући Устав и законе наше земље, да распишемо изборе. Ми смо прихватили идеју неких политичких странака које су тражиле тих додатних пет, шест дана за изборне радње, тако да ће избори у Републици Србији бити одржани 21. јуна. Реч је о парламентарним и локалним изборима“, рекао је, након састанка,  председник Вучић и додао да се разговарало и о равномерености у представљању, као и предизборним скуповима.  
 
Састанак сa прeдстaвницимa стрaнaкa кoje су најавиле учeшће нa избoримa

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Прилично је извесно да у мају неће бити скупова, свакако не већих скупова и свакако не у затвореном простору. У јуну ћемо чекати мишљење епидемиолога и неки од нас се надају да ће бити могуће да тада имамо скупове. У сваком случају, то неће зависити од нас већ од нивоа епидемије. Донећемо упутство за спровођење избора и консултоваћемо струку, како да се обезбеди сигурно обављање изборних радњи“, истакао је председник Вучић. Он је навео  да је за један део странака у овом тренутку проблем  доступност нотара и зато ће и општински оверитељи да врше оверу потписа не само за локалне, већ и за покрајинске и парламентарне изборе. 
 
„За мене је важно, као председника Републике Србије, после овог тешког периода, да обезбедимо демократску атмосферу и да обезбедимо парламент и Владу која ће да служи интересима грађана Србије. Желим, као председник Републике Србије, свим учесницима добру кампању и успех на изборима“, поручио је председник Вучић. 
 
Београд,
04. мај 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).