geenealstab_v.jpg

Vesti

14.09.2018. - 23:22

Sastanak sa predstavnicima vojnog vrha

Predsednik Republike Srbije Aleksandar  Vučić  večeras  je održao sastanak  sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha.

Predsednik Vučić je, nakon sastanka, saopštio da je prihvatio zahtev generala Ljubiše Dikovića za penzionisanjem i da je imenovao general-potpukovnika Milana Mojsilovića za novog načelnika Generalštaba.

Predsednik Vučić je zahvalio  generalu Dikoviću na časnom, požrtvovanom i posvećenom odnosu,  kao i ljubavi  koju je pokazao prema otadžbini Srbiji.

"General Diković, za one koji ne znaju, je bio zatvaran u toku oružanih sukoba od strane neprijateljskih snaga u BiH.  General Diković se časno, junački i hrabro suprotstavljao NATO agresiji i 10 godina bio na mestu načelnika Generalštaba", istakao je predsednik  Srbije.

"Doneo sam ukaz o odlikovanju Ljubiše Dikovića, to je najviši orden koji je pripadnik Vojske Srbije dobio, to je orden Karađorđeve zvezde I stepena. To je velika čast za generala, ali i obaveza onima koji treba da ga naslede", naglasio je predsednik  Vučić i poručio da u budućnosti očekuje modernizaciju i snaženje Vojske Srbije koja  treba da bude odvraćajući faktor.

"Mi se ne spremamo za sukobe i ratove, ali moramo da imamo ozbiljnu i dobro naoružanu armiju, da bude u stanju da odgovori svakom potencijalnom agresoru", izjavio je predsednik Srbije  i dodao  da su naša sredstva odbrane unapređena, ali da i dalje nismo zadovoljni, jer moramo da obezbedimo veći priliv ljudi u Vojsku Srbije.

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će general Mojsilović obaviti veliki i važan posao za budućnost Srbije i njene vojske.

"Težak i odgovoran posao očekuje generala Mojsilovića. Siguran sam da će imati podršku časnih oficira, kojima je država Srbija uvek bila važnija i preča od bilo kakvih ličnih interesa. Mnogo toga je pred ovim ljudima, uveren sam da će dobro i časno obavljati svoj posao, boriti se za Srbiju, i da će građani u svojoj vojsci imati još više ne samo instituciju koju najviše poštuju i cene, već onu koju najviše vole i u koju najviše veruju“, zaključio je predsednik Vučić.

Beograd, 14. septembar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).