geenealstab_v.jpg

Вести

14.09.2018. - 23:22

Састанак са представницима војног врха

Председник Републике Србије Александар  Вучић  вечерас  је одржао састанак  са министром одбране Александром Вулином и представницима војног врха.

Председник Вучић је, након састанка, саопштио да је прихватио захтев генерала Љубише Диковића за пензионисањем и да је именовао генерал-потпуковника Милана Мојсиловића за новог начелника Генералштаба.

Председник Вучић је захвалио  генералу Диковићу на часном, пожртвованом и посвећеном односу,  као и љубави  коју је показао према отаџбини Србији.

"Генерал Диковић, за оне који не знају, је био затваран у току оружаних сукоба од стране непријатељских снага у БиХ.  Генерал Диковић се часно, јуначки и храбро супротстављао НАТО агресији и 10 година био на месту начелника Генералштаба", истакао је председник  Србије.

"Донео сам указ о одликовању Љубише Диковића, то је највиши орден који је припадник Војске Србије добио, то је орден Карађорђеве звезде I степена. То је велика част за генерала, али и обавеза онима који треба да га наследе", нагласио је председник  Вучић и поручио да у будућности очекује модернизацију и снажење Војске Србије која  треба да буде одвраћајући фактор.

"Ми се не спремамо за сукобе и ратове, али морамо да имамо озбиљну и добро наоружану армију, да буде у стању да одговори сваком потенцијалном агресору", изјавио је председник Србије  и додао  да су наша средства одбране унапређена, али да и даље нисмо задовољни, јер морамо да обезбедимо већи прилив људи у Војску Србије.

Председник Вучић је рекао да се нада да ће генерал Мојсиловић обавити велики и важан посао за будућност Србије и њене војске.

"Тежак и одговоран посао очекује генерала Мојсиловића. Сигуран сам да ће имати подршку часних официра, којима је држава Србија увек била важнија и преча од било каквих личних интереса. Много тога је пред овим људима, уверен сам да ће добро и часно обављати свој посао, борити се за Србију, и да ће грађани у својој војсци имати још више не само институцију коју највише поштују и цене, већ ону коју највише воле и у коју највише верују“, закључио је председник Вучић.

Beograd, 14. septembar 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).