Sastanak sa šefom Misije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem

Vesti

07.11.2017. - 16:50

Sastanak sa šefom Misije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Misije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu, vladavini prava i slobodi medija.

Predsednik Vučić je istakao da je prioritet Srbije članstvo u EU i da će Srbija učiniti sve što je potrebno kako bi postala deo evropske porodice.

Srpski predsednik je, takođe, naglasio da je važno da se pre nove runde pregovora Beograda i Prištine počne sa sprovođenjem dela Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština, jer je prošlo već 1670 dana od predviđenog roka za sprovođenje odluke.

Dvojica sagovornika istakli su važnost koju jačanje pravosudnog sistema i vladavine prava imaju u ispunjavanju evropskih standarda, ali i privlačenju novih stranih investicija u Srbiji.
Tokom susreta bilo je reči i o doprinosu Srbije regionalnoj saradnji, pomirenju i stabilnosti, što je ocenjeno kao, takođe, veoma važno za ekonomski napredak celog regiona.
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
07. novembar 2017.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).