Састанак са шефом Мисије Европске уније у Србији Семом Фабрицијем

Вести

07.11.2017. - 16:50

Састанак са шефом Мисије Европске уније у Србији Семом Фабрицијем

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Мисије Европске уније у Србији Семом Фабрицијем са којим је разговарао о европском путу Србије, ситуацији у региону, владавини права и слободи медија.

Председник Вучић је истакао да је приоритет Србије чланство у ЕУ и да ће Србија учинити све што је потребно како би постала део европске породице.

Српски председник је, такође, нагласио да је важно да се пре нове рунде преговора Београда и Приштине почне са спровођењем дела Бриселског споразума о Заједници српских општина, јер је прошло већ 1670 дана од предвиђеног рока за спровођење одлуке.

Двојица саговорника истакли су важност коју јачање правосудног система и владавине права имају у испуњавању европских стандарда, али и привлачењу нових страних инвестиција у Србији.
Током сусрета било је речи и о доприносу Србије регионалној сарадњи, помирењу и стабилности, што је оцењено као, такође, веома важно за економски напредак целог региона.
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
07. новембар 2017.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).