Sastanak sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara

Vesti

25.08.2022. - 19:08

Sastanak sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom.

Predsednik Vučić je nakon sastanka izjavio da je sa američkim i evropskim predstavnicima imao ne lake razgovore po pitanju Kosova i Metohije, te da su sastanku prisustvovali i ambasador SAD Kristofer Hil i šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.   
 
„Mi ćemo uvek gledati da čuvamo mir i stabilnost, boriti se za mir i stabilnost, ali nijednog sekunda, budite uvereni, baš onako kako sam vam obećao, nećemo odstupiti od naših vitalnih nacionalnih i državnih interesa, ali pre svega interesa našeg naroda, vaše bezbednosti i vaše sigurnosti. Nema odustajanja, nema predaje. Živela Srbija“, poručio je predsednik Vučić srpskom narodu koji živi na KiM.
 
 
Beograd,
25. avgust 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).