Састанак са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и замеником помоћника америчког државног секретара

Вести

25.08.2022. - 19:08

Састанак са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и замеником помоћника државног секретара САД

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком и замеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром.

Председник Вучић је након састанка изјавио да је са америчким и европским представницима имао не лаке разговоре по питању Косова и Метохије, те да су састанку присуствовали и амбасадор САД Кристофер Хил и шеф делегације ЕУ у Србији Емануел Жиофре.   
 
„Ми ћемо увек гледати да чувамо мир и стабилност, борити се за мир и стабилност, али ниједног секунда, будите уверени, баш онако како сам вам обећао, нећемо одступити од наших виталних националних и државних интереса, али пре свега интереса нашег народа, ваше безбедности и ваше сигурности. Нема одустајања, нема предаје. Живела Србија“, поручио је председник Вучић српском народу који живи на КиМ.
 
 
Београд,
25. август 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).