Sastanak sa Srđanom Petrovićem iz Velike Hoče

Vesti

12.12.2022. - 14:44

Sastanak sa Srđanom Petrovićem iz Velike Hoče

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vlasnika vinarije Srđana Petrovića iz Velike Hoče i njegovu porodicu i poručio da je veoma ponosan na to što ih Srbija ima, ali i zahvalan što čuvaju srpsko ime i prezime u Metohiji, gde je Srba tako malo ostalo.

Sastanak sa Srđanom Petrovićem iz Velike Hoče

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Veoma sam srećan što sam mogao da primim porodicu Petrović iz Velike Hoče. Nešto malo koliko smo mogli da pomognemo, pomogli smo i pomoći ćemo. Više smo govorili o Velikoj Hoči i 427 Srba koji tamo žive. Pomogli smo i uredili smo Trg u toj predivnoj enklavi, ali razgovaramo i kako da pomognemo ostanak i opstanak naše omladine tamo i šta je još potrebno da uložimo, a da nas ne ometaju pri tom ulaganju, da bi naš narod mogao da opstane na svojim ognjištima", naveo je predsednik Vučić i dodao da su danas razgovarali i o sajmu vina u Mitrovici, o sledećem Otvorenom Balkanu, odnosno o učešću Srđana i Milana Petrovića sa svojim vinima na tim manifestacijama. 
 
Sastanak sa Srđanom Petrovićem iz Velike Hoče

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Onoliko koliko malo možemo da pomognemo, u gotovo nemogućim uslovima za nas, mi ćemo to da uradimo", obećao je predsednik Vučić i istakao da je porodici Petrović zahvalan na tome što, i kada im je bilo najteže, nisu krili ni svoje prezime, ni svoje ime, ni pripadnost svom srpskom rodu. On je naveo da je u njima video neverovatnu snagu i opredeljenost da ostanu da žive u Velikoj Hoči. 
 
Sastanak sa Srđanom Petrovićem iz Velike Hoče

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Ponosan sam na sve ove divne ljude, na to što ih imamo, na njihov duh i snagu. Zahvalan sam im što čuvaju srpsko ime i prezime u Metohiji, gde nas je tako malo ostalo, i to tako nepokolebljivo, čvrsto i snažno rade. U ime Srbije i svih nas mogu da kažem jedno veliko hvala", kazao je predsednik.
 
Srđan Petrović iz Velike Hoče izrazio je zahvalnost predsedniku Vučiću, ali i meštanima Velike Hoče koji su, kako je rekao, svi stali u odbranu njegove porodice kada su im policija i carina prištinskih vlasti zaplenili krajem prošle nedelje gotovo svo proizvedeno vino. 
 
Beograd, 
12. decembar 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).