Састанак са Срђаном Петровићем из Велике Хоче

Вести

12.12.2022. - 14:44

Састанак са Срђаном Петровићем из Велике Хоче

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас власника винарије Срђана Петровића из Велике Хоче и његову породицу и поручио да је веома поносан на то што их Србија има, али и захвалан што чувају српско име и презиме у Метохији, где је Срба тако мало остало.

Састанак са Срђаном Петровићем из Велике Хоче

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Веома сам срећан што сам могао да примим породицу Петровић из Велике Хоче. Нешто мало колико смо могли да помогнемо, помогли смо и помоћи ћемо. Више смо говорили о Великој Хочи и 427 Срба који тамо живе. Помогли смо и уредили смо Трг у тој предивној енклави, али разговарамо и како да помогнемо останак и опстанак наше омладине тамо и шта је још потребно да уложимо, а да нас не ометају при том улагању, да би наш народ могао да опстане на својим огњиштима", навео је председник Вучић и додао да су данас разговарали и о сајму вина у Митровици, о следећем Отвореном Балкану, односно о учешћу Срђана и Милана Петровића са својим винима на тим манифестацијама. 
 
Састанак са Срђаном Петровићем из Велике Хоче

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Онолико колико мало можемо да помогнемо, у готово немогућим условима за нас, ми ћемо то да урадимо", обећао је председник Вучић и истакао да је породици Петровић захвалан на томе што, и када им је било најтеже, нису крили ни своје презиме, ни своје име, ни припадност свом српском роду. Он је навео да је у њима видео невероватну снагу и опредељеност да остану да живе у Великој Хочи. 
 
Састанак са Срђаном Петровићем из Велике Хоче

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Поносан сам на све ове дивне људе, на то што их имамо, на њихов дух и снагу. Захвалан сам им што чувају српско име и презиме у Метохији, где нас је тако мало остало, и то тако непоколебљиво, чврсто и снажно раде. У име Србије и свих нас могу да кажем једно велико хвала", казао је председник.
 
Срђан Петровић из Велике Хоче изразио је захвалност председнику Вучићу, али и мештанима Велике Хоче који су, како је рекао, сви стали у одбрану његове породице када су им полиција и царина приштинских власти запленили крајем прошле недеље готово сво произведено вино. 
 
Београд, 
12. децембар 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).