sastanak_nikolic_i_putin.jpg

Vesti

10.03.2016. - 18:04

Srbija mora da ostane vojno neutralna

Srbija mora da ostane vojno neutralna, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Apsolutno smo saglasni da Srbija mora da ostane vojno neutralna. I moje je mišljenje da u takvoj situaciji treba balansirati. Ono što je potpisano sa jednima, treba potpisati i sa drugima - bez priključivanja i ulaska u bilo kakve vojne saveze", rekao je Nikolić novinarima posle razgovora sa Putinom u Kremlju, prenosi agencija RIA Novosti.
Nikolić je rekao da je sa Putinom razgovarao o sporazumu Srbije i NATO.
“Da razgovarali smo. Nema uznemirenosti ni uzrujanosti ni u Srbiji ni u Rusiji", rekao je Nikolić na pitanje novinara da li je to bila jedna od tema razgovora, prenosi RIA.
Prema njegovim rečima, “predsednik Putin razume šta smo potpisali, kada smo potpisali”.
“Taj sporazum se tiče dela tehničkog osoblja koje će se baviti obukom za uništenje velike količine munucije koja se u ovom trenutku nalazi u skladištu u jednom srpskom gradu ”, rekao je Nikolić.
Agencija podseća da je Nikolić 19. februara potpisao Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO-a.
Nikolić se, naime, zalagao da se sličan sporazum potpiše i sa Ruskom federacijom kada je reč o rusko-srpskom humanitrnom centru u Nišu, ali je to pitanje odloženo jer zbog činjenice da su u Srbiji raspisani prevremeni parlamentarni izbori, vlada u tehničkom mandatu ne može da odlučuje o takvim sporazumima.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).