sastanak_nikolic_i_putin.jpg

Вести

10.03.2016. - 18:04

Србиjа мора да остане воjно неутрална

Србиjа мора да остане воjно неутрална, изjавио jе данас председник Србиjе Tомислав Николић после састанка са руским председником Владимиром Путином.

"Aпсолутно смо сагласни да Србиjа мора да остане воjно неутрална. И моjе jе мишљење да у таквоj ситуациjи треба балансирати. Oно што jе потписано са jеднима, треба потписати и са другима - без прикључивања и уласка у било какве воjне савезе", рекао jе Николић новинарима после разговора са Путином у Kремљу, преноси агенциjа РИA Новости.
Николић jе рекао да jе са Путином разговарао о споразуму Србиjе и НATO.
“Да разговарали смо. Нема узнемирености ни узруjаности ни у Србиjи ни у Русиjи", рекао jе Николић на питање новинара да ли jе то била jедна од тема разговора, преноси РИA.
Према његовим речима, “председник Путин разуме шта смо потписали, када смо потписали”.
“Tаj споразум се тиче дела техничког особља коjе ће се бавити обуком за уништење велике количине мунуциjе коjа се у овом тренутку налази у складишту у jедном српском граду ”, рекао jе Николић.
Aгенциjа подсећа да jе Николић 19. фебруара потписао Закон о потврђивању споразума између Србиjе и НATO-а.
Николић се, наиме, залагао да се сличан споразум потпише и са Руском федерациjом када jе реч о руско-српском хуманитрном центру у Нишу, али jе то питање одложено jер због чињенице да су у Србиjи расписани превремени парламентарни избори, влада у техничком мандату не може да одлучуjе о таквим споразумима.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).