64864(1).jpg

Vesti

24.09.2012. - 03:13

Srbija opredeljena da da doprinos afirmaciji UN

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić preneo je tokom sastanka s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki-munom opredeljenost Srbije da da pun doprinos afirmaciji uloge UN na svetskoj sceni. 

Kako je Tanjugu rečeno u srpskoj delegaciji, predsednik Nikolić je ponovio stav Srbije o potrebi rešavanja odnosa Beograda i Prištine mirnim putem i konstruktivnim dijalogom. 

Prvi čovek UN je rekao da je ohrabren Nikolićevim rečima i iskrenim zalaganjem za mir i stabilnost u regionu. 

Predsednik Srbije se prethodno sastao s predsednikom Kipra Dimitrisom Hristofijasom, sa kojim je konstatovao da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, ali da postoji mogućnost unapređenja naročito na ekonomskom planu.

Nikolić je posebno istakao da Srbija ne odstupa od terirtorijalne celovitosti, dok je kiparski predsednik rekao da prijateljstvo dve zemlje nije ničim ograničeno ni uslovljeno, uz izraženu zajedničku saglasnost da se nastavi saradnja na svim poljima. 

Nikolić će večeras prisustvovati prijemu koji u hotelu Valdorf Astorija organizuje američki predsednik Barak Obama. Prijemu prisustvuju svi šefovi država i vlada članica UN, koji su gosti GS Ujedinjenih nacija. Predsednik Srbije će tokom prijema imati priliku i za kraći razgovor sa svojim američkim kolegom.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).