64864(1).jpg

Вести

24.09.2012. - 03:13

Србија опредељена да да допринос афирмацији УН

Председник Србије Томислав Николић пренео је током састанка с генералним секретаром Уједињених нација Бан Ки-муном опредељеност Србије да да пун допринос афирмацији улоге УН на светској сцени. 

Како је Тањугу речено у српској делегацији, председник Николић је поновио став Србије о потреби решавања односа Београда и Приштине мирним путем и конструктивним дијалогом. 

Први човек УН је рекао да је охрабрен Николићевим речима и искреним залагањем за мир и стабилност у региону. 

Председник Србије се претходно састао с председником Кипра Димитрисом Христофијасом, са којим је констатовао да су односи две земље традиционално добри, али да постоји могућност унапређења нарочито на економском плану.

Николић је посебно истакао да Србија не одступа од терирторијалне целовитости, док је кипарски председник рекао да пријатељство две земље није ничим ограничено ни условљено, уз изражену заједничку сагласност да се настави сарадња на свим пољима. 

Николић ће вечерас присуствовати пријему који у хотелу Валдорф Асторија организује амерички председник Барак Обама. Пријему присуствују сви шефови држава и влада чланица УН, који су гости ГС Уједињених нација. Председник Србије ће током пријема имати прилику и за краћи разговор са својим америчким колегом.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).