Vesti

02.09.2015. - 13:08

Standardi ZTE kompanije impresivni

Beograd, 02. septembar 2015. godine - Predsednik Republike Tomislav Nikolić se sastao sa izvršnim potpredsednikom kompanije ZTE, gospodinom Zengom Sujedžungom.

Predsednik Nikolić je istakao da su standardi ZTE kompanije impresivni. „Svojim kvalitetom imate veliku perspektivu na tržištu, ja vam želim puno uspeha. Naše dve zemlje iskreno i dobro sarađuju i dobrodošli ste u Srbiji“, rekao je predsednik Nikolić.

Srbija je za nas strateško tržište i spremni smo da pomognemo u svim strateškim projektima rekao je Zeng Sujedžung. On se zahvalio predsedniku Nikoliću na podršci i pružio je uverenje da će nastaviti da razvijaju posao u Srbiji.

Pismo uredniku:
ZTE Corporation je jedna od vodećih kompanija u oblasti proizvodnje opreme ѕa telekomunikacije. Osnovana je 1985. godine i danas je prisutna u preko 150 zemalja, sa više od 13 hiljada zaštićenih patenata. ZTE Serbia je u 2011. godini ostvarila prihod od 11 miliona evra, u 2012. 15 miliona, u 2013. 15 miliona, u 2014. 22 miliona. Sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije je u novembru 2014. godine potpisala Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti reforme našeg sistema odbrane ( prvi takav sporazum potpisan sa nekom evropskom zemljom), a u decembru 2015. godine Memorandum o razumevanju i partnerskoj saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).