tan2018-2-15_155255982_1.jpg

Vesti

15.02.2018. - 17:52

Svečanost povodom uručenja ugovora o stipendiji izuzetno nadarenim učenicima i studentima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom uručenja ugovora o stipendiji izuzetno nadarenim učenicima i studentima.

Predsednik je tom prilikom između ostalog rekao:
 
„Nastavite da učite i obrazujete se i ostanite u Srbiji i uradite za nju sve što možete jer ne postoji ništa lepše, veće i važnije od toga.“
 
"Uz mnogo rada napornog i teškog uveren sam da ćete moći da ostvarite najveći deo svojih snova i uradite velike stvari za našu zemlju" rekao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Srbije je naveo i da je dogovoreno da stipendije budu duplirane, te će umesto 7.500 dinara za učenike, 12.000 za studente i 15.000 za doktorske studije, one sada iznositi 15.000, 24.000 odnosno 30.000 dinara.
 
Predsednik Vučić je zahvalio ministru prosvete Mladenu Šarčeviću što mu je dozvolio da on saopšti tu lepu vest jer kako kaže na njemu je nekako uvek da iznosi samo teške stvari, a ministri se obično javljaju sa lepim vestima.
 
On je rekao i da su na današnji dan nepismeni seljaci podigli ustanak protiv moćne imperije ali takođe vodili bitku na dva fronta, protiv osmanskog carstva ali i neprosvećenosti i neobrazovanosti.
 
"Srbija će nastaviti i ubuduće da nagrađuje i pomaže najboljima, a oni će joj to vratiti time što će da nastave da uče, da budu pošteni, da se bore, ali i podvukao da je patriotizam jedna od vrednosti prosvećenog čoveka.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).