15.02.2018

Свечаност пoвoдoм уручења уговора о стипендији изузетно надареним ученицима и студентима

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаности пoвoдoм уручења уговора о стипендији изузетно надареним ученицима и студентима.

Фото Танјуг, Димитрије Голл

Председник је том приликом између осталог рекао:

„Наставите да учите и образуjете се и останите у Србиjи и урадите за њу све што можете jер не постоjи ништа лепше, веће и важниjе од тога.“
"Уз много рада напорног и тешког уверен сам да ћете моћи да остварите највећи део својих снова и урадите велике ствари за нашу земљу" рекао је председник Вучић.

Председник Србије је навео и да је договорено да стипендије буду дуплиране, те ће уместо 7.500 динара за ученике, 12.000 за студенте и 15.000 за докторске студије, оне сада износити 15.000, 24.000 односно 30.000 динара.

Председник Вучић је захвалио министру просвете Младену Шарчевићу што му је дозволио да он саопшти ту лепу вест јер како каже на њему је некако увек да износи само тешке ствари, а министри се обично јављају са лепим вестима.

Он је рекао и да су на данашњи дан неписмени сељаци подигли устанак против моћне империје али такође водили битку на два фронта, против османског царства али и непросвећености и необразованости.

"Србија ће наставити и убудуће да награђује и помаже најбољима, а они ће јој то вратити тиме што ће да наставе да уче, да буду поштени, да се боре, али и подвукао да је патриотизам једна од вредности просвећеног човека.