tan2018-3-6_15356826_0.jpg

Vesti

06.03.2018. - 16:16

Trilateralni sastanak BiH, Hrvatske i Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Mostaru, nakon trilateralnog sastanka BiH, Hrvatske i Srbije, da je za njega najvažnije to što danas imamo mir i stabilnost i jačamo trgovinske i ekonomske odnose i veze.

Predsednik je na zajedničoj konferenciji za medije sa članovima Predsedništva BiH, predsedavajućim Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegović i hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar -Kitarović, rekao da je okosnica današnjeg „mini samita" bila Strategija za proširenje EU na zemlje Zapadnog Balkana.
 
Predsednik Vučić je konstatovao da postoji povećana trgovinska razmena sa Hrvatskom i BiH u odnosu na 2016. godinu, te dodao da „ozbiljno rastu i uvoz i izvoz, što je dobro za privede svih naših zemalja.
To je dobra posledica svih naših političkih razgovora. Mi pravimo okvire gde će se ljudi osećati sigurno, da posluju dobro, da otvaraju nova radna mesta", rekao je predsednik Srbije.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).