Uručenje zlatne plakete na ceremoniji Najplemenitiji podvig godine "Večernjih novosti"

Vesti

30.06.2021. - 14:17

Uručenje zlatne plakete na ceremoniji Najplemenitiji podvig godine "Večernjih novosti"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji 58. najplemenitiji podvig godine "Večernjih novosti" u svečanoj sali Skupštine grada Beograda i tom prilikom je u ime države Srbije primio zlatnu plaketu za najplemenitiji podvig godine koji je dodeljen državi zato što je poklonila više od 416.000 doza vakcina protiv korone susednim i drugim evropskim zemljama.

„Ovo ne doživljavam kao lično priznanje, već kao priznanje državi, našoj Srbiji“, istakao je predsednik Vučić i dodao da Srbija na nabavku vakcina nije gledala kao na političku arenu, već kao na zdravstveni i životni problem.

Uručenje zlatne plakete na ceremoniji Najplemenitiji podvig godine

Predsednik Vučić je zahvalio članovima žirija na odluci i napomenuo da je tako nešto uvek najnepopularnije dodeliti bilo kom predstavniku države.

„Država je uvek ona koju pozovemo kada nam je teško“, rekao je predsednik Vučić i naglasio da je Srbija odlukom da pokloni vakcine protiv korone susednim i drugim evropskim zemljama spasila na stotine i hiljade života.

Uručenje zlatne plakete na ceremoniji Najplemenitiji podvig godine

„Ako smo samo jedan život spasili, vredelo je! Ovo priznanje je priznanje za sve naše policajce, vojnike, lekare, vredne državne službenike i sve one koji su se borili“, rekao je predsednik.

 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).