Уручење златне плакете на церемонији Најплеменитији подвиг године "Вечерњих новости"

Вести

30.06.2021. - 14:17

Уручење златне плакете на церемонији Најплеменитији подвиг године "Вечерњих новости"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствоваo је данас церемонији 58. најплеменитији подвиг године "Вечерњих новости" у свечаној сали Скупштине града Београда и том приликом је у име државе Србије примио златну плакету за најплеменитији подвиг године који је додељен држави зато што је поклонила више од 416.000 доза вакцина против короне суседним и другим европским земљама.

„Ово не доживљавам као лично признање, већ као признање држави, нашој Србији“, истакао је председник Вучић и додао да Србија на набавку вакцина није гледала као на политичку арену, већ као на здравствени и животни проблем.

Уручење златне плакете на церемонији Најплеменитији подвиг године

Председник Вучић је захвалио члановима жирија на одлуци и напоменуо да је тако нешто увек најнепопуларније доделити било ком представнику државе.

„Држава је увек она коју позовемо када нам је тешко“, рекао је председник Вучић и нагласио да је Србија одлуком да поклони вакцине против короне суседним и другим европским земљама спасила на стотине и хиљаде живота.

Уручење златне плакете на церемонији Најплеменитији подвиг године

„Ако смо само један живот спасили, вредело је! Ово признање је признање за све наше полицајце, војнике, лекаре, вредне државне службенике и све оне који су се борили“, рекао је председник.

 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).