Najave i obaveštenja

05.11.2014. - 15:21

Najava za medije 06.11.2014.

Beograd, 05. novembar 2014. godine - Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić primiće u oproštajnu posetu ambasadora Republike Indonezije u Republici Srbiji, gospodina Semuela Samsona, u četvrtak 06. novembra 2014. godine, u 09.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike (ul. Andrićev venac br. 1).

Predsednik Nikolić potpisao je 24. oktobra 2014. godine, Ukaz o dodeli odlikovanja, Ordenom srpske zastave drugog stepena, odlikovan je gospodin Semuel Samson, ambasador Republike Indonezije u Republici Srbiji, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Indonezije.

Predsednik Srbije uručiće Orden srpske zastave drugog stepena, ambasadoru Republike Indonezije u Republici Srbiji.

Medijskim ekipama biće omogućeno praćenje ceremonije uručivanja Ordena srpske zastve drugog stepena. Molimo sve zainteresovane redakcije da svoje ekipe akredituju na adresu mediji@predsednik.rs, najkasnije do srede, 05. novembra 2014. godine, do 20.00 časova.

Takođe, molimo sve zainteresovane redakcije da svoje ekipe upute na službeni ulaz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike do 09.00 časova, radi neophodnih priprema.

Pozivamo vas da ispratite ovaj događaj.

Pismo uredniku:________________________________________________________________________
Ambasador Semuel Samson je na dužnost ambasadora Republike Indonezije u Republiku Srbiju stupio 2010. g. i tokom svog službovanja u našoj zemlji učinio je velike napore na unapređenju odnosa i svestrane saradnje Republike Srbije i Indonezije. Tokom svog mandata u Republice Srbiji ambasador Samson je na osoben način veoma angažovano radio na promociji saradnje dve zemlje u svim oblastima. Posebno se zalagao za obnovu političkog dijaloga dve zemlje na najvišem nivou.
Posle višegodišnje pauze, održane su političke konsultacije Inicirano je i održavanje međuverskog dijaloga dve zemlje. Ojačana je i saradnja na vojnom planu i ostvaren je niz projekata u prosveti (razmena stipendija), turizmu (učešće Indonezije na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu), nauci (saradnja arhiva) i dr. Postignut je i napredak u privrednoj saradnji dve zemlje, a ambasador Samson se posebno angažovao oko povezivanja privrednika dve zemlje, kao i ulaganja indonežanske kompanije Indofood u Srbiji. Iskazivao je puno razumevanje i podršku za naše stavove oko pitanja Kosova i Metohije.
Odnosi Srbije i Indonezije su tradicionalno prijateljski, a Indonezija je najznačajniji partner naše zemlje u regionu Jugoistočne Azije.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).