Најаве и обавештења

05.11.2014. - 15:21

Најава за медије 06.11.2014.

Београд, 05. новембар 2014. године - Председник Републике Србије, Томислав Николић примиће у опроштајну посету амбасадора Републике Индонезије у Републици Србији, господина Семуела Самсона, у четвртак 06. новембра 2014. године, у 09.30 часова у згради Генералног секретаријата председника Републике (ул. Андрићев венац бр. 1).

Председник Николић потписао јe 24. октобра 2014. године, Указ о додели одликовања, Орденом српске заставе другог степена, одликован је господин Семуел Самсон, амбасадор Републике Индонезије у Републици Србији, за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Републике Србије и Републике Индонезије.

Председник Србије уручиће Орден српске заставе другог степена, амбасадору Републике Индонезије у Републици Србији.

Медијским екипама биће омогућено праћење церемоније уручивања Ордена српске застве другог степена. Молимо све заинтересоване редакције да своје екипе акредитују на адресу mediji@predsednik.rs, најкасније до среде, 05. новембра 2014. године, до 20.00 часова.

Такође, молимо све заинтересоване редакције да своје екипе упуте на службени улаз зграде Генералног секретаријата председника Републике до 09.00 часова, ради неопходних припрема.

Позивамо вас да испратите овај догађај.

Писмо уреднику:________________________________________________________________________
Амбасадор Семуел Самсон је на дужност амбасадора Републике Индонезије у Републику Србију ступио 2010. г. и током свог службовања у нашој земљи учинио је велике напоре на унапређењу односа и свестране сарадње Републике Србије и Индонезије. Током свог мандата у Републице Србији амбасадор Самсон је на особен начин веома ангажовано радио на промоцији сарадње две земље у свим областима. Посебно се залагао за обнову политичког дијалога две земље на највишем нивоу.
После вишегодишње паузе, одржане су политичке консултације Иницирано је и одржавање међуверског дијалога две земље. Ојачана је и сарадња на војном плану и остварен је низ пројеката у просвети (размена стипендија), туризму (учешће Индонезије на овогодишњем сајму туризма у Београду), науци (сарадња архива) и др. Постигнут је и напредак у привредној сарадњи две земље, а амбасадор Самсон се посебно ангажовао око повезивања привредника две земље, као и улагања индонежанске компаније Indofood у Србији. Исказивао је пуно разумевање и подршку за наше ставове око питања Косова и Метохије.
Односи Србије и Индонезије су традиционално пријатељски, а Индонезија је најзначајнији партнер наше земље у региону Југоисточне Азије.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).