Najave i obaveštenja

08.09.2015. - 00:00

Najava za medije 08.09.2015. Vatikan

Beograd, 08. septembar 2015. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić boraviće u petak, 11. septembra 2015. godine u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Vatikanu.

Predsednik Nikolić će u Vatikanu razgovarati sa papom Franciskom (Bergoljom). Teme razgovora će, između ostalog, biti migrantska kriza, protivljenje Srbije prijemu takozvane „Republike Kosovo“ u Unesko i formiranje mešovite komisije Srpske pravoslave crkve i Rimokatoličke crkve koja bi razmatrala istorijske činjenice iz perioda Drugog svetskog rata i ulogu Alojzija Stepinca u Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

Tokom posete predsednik Nikolić će uručiti Orden Republike Srbije na lenti kardinalu Pjetru Parolinu, državnom sekretaru Svete Stolice, za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između Republike Srbije i Svete Stolice.

Istog dana, u Rimu će se predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastati sa predsednikom Italije, Serđom Matarelom.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).