Најаве и обавештења

08.09.2015. - 00:00

Најава за медије 08.09.2015. Ватикан

Београд, 08. септембар 2015. године – Председник Републике Србије Томислав Николић боравиће у петак, 11. септембра 2015. године у једнодневној званичној посети Ватикану.

Председник Николић ће у Ватикану разговарати са папом Франциском (Бергољом). Теме разговора ће, између осталог, бити мигрантска криза, противљење Србије пријему такозване „Републике Косово“ у Унеско и формирање мешовите комисије Српске православе цркве и Римокатоличке цркве која би разматрала историјске чињенице из периода Другог светског рата и улогу Алојзија Степинца у Независној држави Хрватској.

Током посете председник Николић ће уручити Орден Републике Србије на ленти кардиналу Пјетру Паролину, државном секретару Свете Столице, за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању пријатељских односа и сарадње између Републике Србије и Свете Столице.

Истог дана, у Риму ће се председник Републике Србије Томислав Николић састати са председником Италије, Серђом Матарелом.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).