Najave i obaveštenja

22.01.2016. - 12:39

Obaveštenje za medije 21.01.2016. godine

Beograd, 22. januar 2016. godine - Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić posetiće Kragujevac u ponedeljak 25. januara 2016. godine.
U 11.00 sati predsednik Nikolić će položiti kamen temeljac za Centre izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu (ulica Slobode b.b.).
U 12.00 sati predsednik Nikolić će obići kompleks Kneževog arsenala.
U 12.20 sati predsednik Nikolić će obići fabriku namenske industrije.

Molimo zainteresovane redakcije da svoje ekipe akredituju na mejl mediji@predsednik.rs, najkasnije do petka 22. januara, do 16.00 sati.

Takođe, molimo sve zainteresovane redakcije da svoje ekipe upute na
mesto događaja, do Pravnog fakulteta gde će moći da parkiraju svoja vozila, a potom organizovanim prevozom će ići na drugu (Knežev arsenal) i treću tačku (fabrika). Potrebno je da predstavnici medija budu na mestu događaja najkasnije u ponedeljak 25. januara do 10.30 sati.

Pismo uredniku:
Izgradnjom Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, i u okviru njega izgrađenim i opremljenim Centrom za istraživanje na matičnim ćelijama i Banke za matične ćelije, Republika Srbija po prvi put stvora uslove čuvanja, korišćenja i istraživanja matičnih ćelija svojih građana - na svojoj teritoriji sa svojim kadrovima u ustanovi čiji je osnivač. To predstavlja strateški iskorak u očuvanju nacionalnog interesa, ne samo u razvoju nauke već i u očuvanju genoma sopstvene nacije. Centri izvrsnosti imaće i ulogu naučno-tehnološkog parka, kao baze razvoja Srbije i šireg regionalnog područja.
Predsednik Republike prihvatio je u februaru 2015. godine poziv Univerziteta u Kragujevcu i grada Kragujevca da bude pokrovitelj Projekta revitalizacije Kneževog arsenala. Uknjižbom objekata i zemljišta Kneževog arsenala na Grad Kragujevac završena je prva faza projekta revitalizacije. Do kraja 2017. godine u kompleksu Kneževog arsenala svoj prostor, posle 14 godina, naći će studenti Odseka za primenjene umetnosti i Odseka za muzičku umetnost Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Osobe za kontakt na terenu:
Ana Mandić 066 825 20 39
Simo Čulić 066 825 20 42

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).