Најаве и обавештења

22.01.2016. - 12:39

Обавештење за медије 21.01.2016. године

Београд, 22. јануар 2016. године - Председник Републике Србије, Томислав Николић посетиће Крагујевац у понедељак 25. јануара 2016. године.
У 11.00 сати председник Николић ће положити камен темељац за Центре изврсности Универзитета у Крагујевцу (улица Слободе б.б.).
У 12.00 сати председник Николић ће обићи комплекс Кнежевог арсенала.
У 12.20 сати председник Николић ће обићи фабрику наменске индустрије.

Молимо заинтересоване редакције да своје екипе акредитују на мејл mediji@predsednik.rs, најкасније до петка 22. јануара, до 16.00 сати.

Такође, молимо све заинтересоване редакције да своје екипе упуте на
место догађаја, до Правног факултета где ће моћи да паркирају своја возила, а потом организованим превозом ће ићи на другу (Кнежев арсенал) и трећу тачку (фабрика). Потребно је да представници медија буду на месту догађаја најкасније у понедељак 25. јануара до 10.30 сати.

Писмо уреднику:
Изградњом Центара изврсности Универзитета у Крагујевцу, и у оквиру њега изграђеним и опремљеним Центром за истраживање на матичним ћелијама и Банке за матичне ћелије, Република Србија по први пут створа услове чувања, коришћења и истраживања матичних ћелија својих грађана - на својој територији са својим кадровима у установи чији је оснивач. То представља стратешки искорак у очувању националног интереса, не само у развоју науке већ и у очувању генома сопствене нације. Центри изврсности имаће и улогу научно-технолошког парка, као базе развоја Србије и ширег регионалног подручја.
Председник Републике прихватио је у фебруару 2015. године позив Универзитета у Крагујевцу и града Крагујевца да буде покровитељ Пројекта ревитализације Кнежевог арсенала. Укњижбом објеката и земљишта Кнежевог арсенала на Град Крагујевац завршена је прва фаза пројекта ревитализације. До краја 2017. године у комплексу Кнежевог арсенала свој простор, после 14 година, наћи ће студенти Одсека за примењене уметности и Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Особе за контакт на терену:
Ана Мандић 066 825 20 39
Симо Чулић 066 825 20 42

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).