Najave i obaveštenja

12.07.2017. - 09:50

Predsednik Vučić na prvoj sednici Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Republike Grčke

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u četvrtak, 13. jula 2017. godine u jednodnevnoj poseti Grčkoj, gde će prisustvovati prvoj sednici Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Republike Grčke, koja će biti održana u Solunu i kojom predsedava predsednik Vlade Grčke Aleksis Cipras.

Prva sednica Visokog saveta za saradnju najveći je i najznačajniji događaj u srpsko-grčkim odnosima u poslednjih 65 godina i predstavlja poseban oblik učvršćivanja saradnje i jačanja veza između Atine i Beograda. Poslednji put to je bila 1952. godina kada je uspostavljen Balkanski savez.

Ovaj oblik saradnje dogovoren je prilikom posete premijera Aleksisa Ciprasa Beogradu, kako bi se tradicionalno prijateljstvo i ekonomski interesi povezali u čvršću formu saradnje, zajedničkih investicija i projekata, određenih okvirima zajedničke evropske budućnosti dveju zemalja.

Sednice visokog saveta za saradnju, kojima se u četvrtak u Solunu otvara novo poglavlje u odnosima Atine i Beograda, doprineće ekonomskom povezivanju i saradnji u svim oblastima.

Predsednik Vučić učestvovaće i na trilateralnom sastanku Srbija - Grčka – Bugarska, kome prisustvuju predsednici vlade Grčke i Bugarske, Aleksis Cipras i Bojko Borisov. Sastanak u Solunu biće prilika da se razgovara o međusobnim odnosima u regionu, energetskom povezivanju tri zemlje i velikom broju infrastrukturnih projekata.

Beograd, 12. jul 2017. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).