Најаве и обавештења

12.07.2017. - 09:50

Председник Вучић на првој седници Високог савета за сарадњу између Републике Србије и Републике Грчке

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће у четвртак, 13. јула 2017. године у једнодневној посети Грчкој, где ће присуствовати првој седници Високог савета за сарадњу између Републике Србије и Републике Грчке, која ће бити одржана у Солуну и којом председава председник Владе Грчке Алексис Ципрас.

Прва седница Високог савета за сарадњу највећи је и најзначајнији догађај у српско-грчким односима у последњих 65 година и представља посебан облик учвршћивања сарадње и јачања веза између Атине и Београда. Последњи пут то је била 1952. година када је успостављен Балкански савез.

Овај облик сарадње договорен је приликом посете премијера Алексиса Ципраса Београду, како би се традиционално пријатељство и економски интереси повезали у чвршћу форму сарадње, заједничких инвестиција и пројеката, одређених оквирима заједничке европске будућности двеју земаља.

Седнице високог савета за сарадњу, којима се у четвртак у Солуну отвара ново поглавље у односима Атине и Београда, допринеће економском повезивању и сарадњи у свим областима.

Председник Вучић учествоваће и на трилатералном састанку Србија - Грчка – Бугарска, коме присуствују председници владе Грчке и Бугарске, Алексис Ципрас и Бојко Борисов. Састанак у Солуну биће прилика да се разговара о међусобним односима у региону, енергетском повезивању три земље и великом броју инфраструктурних пројеката.

Београд, 12. јул 2017. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).