Akreditivna pisma ambasadora Angole

Saopštenja

25.07.2023. - 14:44

Akreditivna pisma ambasadora Republike Angole

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Republike Angole Emilija Migela de Karvalja Sobrinja i tom prilikom mu poželeo iskrenu i srdačnu dobrodošlicu, sa najboljim željama za uspešan i prijatan boravak i rad u Srbiji.  

Tokom sastanka, predsednik Vučić je ponovio posvećenost Srbije prijateljskim odnosima sa Republikom Angolom, utemeljenim na međusobnom razumevanju, uvažavanju, podršci i zajedničkim vrednostima.
 
Predsednik Vučić je istakao da postoje značajni potencijali za unapređenje kako ekonomske, tako i saradnje u brojnim oblastima, kao što su poljoprivreda i prehrambena industrija, metalska i elektro industrija, građevinarstvo, turizam i IKT.
 
Predsednik Vučić je zahvalio na doslednoj i principijelnoj poziciji prijateljske Republike Angole poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije.
 
Ambasador Sobrinjo je predložio da se oformi tim koji bi radio na ubržavanju saradnje Srbije i Angole i zamolio da se poveća broj stipendija za angolske studente u okviru programa Srbija i svet.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
25. jul 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).