Акредитивна писма амбасадора Анголе

Саопштења

25.07.2023. - 14:44

Акредитивна писма амбасадора Републике Анголе

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоизабраног амбасадора Републике Анголе Емилија Мигела де Карваља Собриња и том приликом му пожелео искрену и срдачну добродошлицу, са најбољим жељама за успешан и пријатан боравак и рад у Србији.  

Током састанка, председник Вучић је поновио посвећеност Србије пријатељским односима са Републиком Анголом, утемељеним на међусобном разумевању, уважавању, подршци и заједничким вредностима.
 
Председник Вучић је истакао да постоје значајни потенцијали за унапређење како економске, тако и сарадње у бројним областима, као што су пољопривреда и прехрамбена индустрија, металска и електро индустрија, грађевинарство, туризам и ИКТ.
 
Председник Вучић је захвалио на доследној и принципијелној позицији пријатељске Републике Анголе поштовања територијалног интегритета Србије.
 
Амбасадор Собрињо је предложио да се оформи тим који би радио на убржавању сарадње Србије и Анголе и замолио да се повећа број стипендија за анголске студенте у оквиру програма Србија и свет.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
25. јул 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).