Akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Saopštenja

16.03.2023. - 11:04

Akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Mađarske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Mađarske Jožefa Zoltana Mađara.

Predsednik Vučić je mađarskom ambasadoru poželeo dobrodošlicu u Srbiju i izrazio ponos zbog iskrenog prijateljstva dve zemlje i bilateralnih odnosa, koji nikad nisu bili na višem nivou.
 
Predsednik Vučić je naveo da očekuje da će tokom mandata ambasadora Mađara nastaviti da jača već odlična ekonomska saradnja sa Mađarskom, ističući pritom da je Srbija zainteresovana za dalje intenziviranje veza u oblasti energetike, infrastrukture, poljoprivredno-prehrambenog sektora i drugih oblasti od zajedničkog interesa. 
 
Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija, kao i za razumevanje za strateška pitanja naše zemlje.
 
Ambasador Mađar je, predajući akreditivna pisma predsedniku Vučiću, preneo pozdrave predsednice Novak i premijera Orbana, kao i zadovoljstvo zbog odličnih srpsko-mađarskih odnosa. Takođe je rekao da će u Beogradu raditi na konkretnim zajedničkim projektima i jačanju saradnje, kojoj će doprineti i nova zajednička sednica vlada.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,

16. mart 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).