Акредитивна писма новоименованих амбасадора

Саопштења

16.03.2023. - 11:04

Акредитивна писма новоименованог амбасадора Мађарске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадора Мађарске Јожефa Золтанa Мађарa.

Председник Вучић је мађарском амбасадору пожелео добродошлицу у Србију и изразио понос због искреног пријатељства две земље и билатералних односа, који никад нису били на вишем нивоу.
 
Председник Вучић је навео да очекује да ће током мандата амбасадора Мађара наставити да јача већ одлична економска сарадња са Мађарском, истичући притом да је Србија заинтересована за даље интензивирање веза у области енергетике, инфраструктуре, пољопривредно-прехрамбеног сектора и других области од заједничког интереса. 
 
Председник Вучић је изразио захвалност за активну подршку коју Мађарска пружа Србији у процесу евроинтеграција, као и за разумевање за стратешка питања наше земље.
 
Амбасадор Мађар је, предајући акредитивна писма председнику Вучићу, пренео поздраве председнице Новак и премијера Орбана, као и задовољство због одличних српско-мађарских односа. Такође је рекао да ће у Београду радити на конкретним заједничким пројектима и јачању сарадње, којој ће допринети и нова заједничка седница влада.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,

16. март 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).