Akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Kube

Saopštenja

16.03.2023. - 11:41

Akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Kube

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novog ambasadora Republike Kube Lejda Ernesta Rodrigesa Ernandesa i tom prilikom mu poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u našoj zemlji.

Predsednik Vučić je ponovio posvećenost Srbije prijateljskim odnosima sa Kubom, utemeljenim na međusobnom razumevanju i podršci. On je dodao da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa tom zemljom, s posebnim akcentom na poljoprivredu i prehrambenu industriju, medicinu i druge oblasti od zajedničkog interesa.
 
Takođe, predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na principijelnoj privrženosti Kube međunarodnom pravu i podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.
 
Predsednik Vučić je istakao da će mu biti izuzetno zadovoljstvo da ugosti predsednika Migela Dijas-Kanela Bermudesa u Beogradu.
 
Ambasador Ernandes je najavio posetu predsednika Dijas-Kanela tokom ove godine, koja bi, kako očekuje, doprinela snaženju saradnje. On je, takođe, dodao da svoj mandat u Beogradu shvata kao priliku da dobre političke odnose pretoči u bolje ekonomske veze, imajući u vidu postojeće potencijale.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
16. mart 2023. godine
 
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).