Акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Кубе

Саопштења

16.03.2023. - 11:41

Акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Кубе

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новог амбасадора Републике Кубе Лејдa Ернестa Родригесa Ернандесa и том приликом му пожелео добродошлицу и успешан мандат у нашој земљи.

Председник Вучић је поновио посвећеност Србије пријатељским односима са Кубом, утемељеним на међусобном разумевању и подршци. Он је додао да је Србија заинтересована за јачање економске сарадње са том земљом, с посебним акцентом на пољопривреду и прехрамбену индустрију, медицину и друге области од заједничког интереса.
 
Такође, председник Вучић је изразио захвалност на принципијелној привржености Кубе међународном праву и подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије.
 
Председник Вучић је истакао да ће му бити изузетно задовољство да угости председника Мигела Дијас-Канела Бермудеса у Београду.
 
Амбасадор Ернандес је најавио посету председника Дијас-Канела током ове године, која би, како очекује, допринела снажењу сарадње. Он је, такође, додао да свој мандат у Београду схвата као прилику да добре политичке односе преточи у боље економске везе, имајући у виду постојеће потенцијале.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
16. март 2023. године
 
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).