Saopštenja

16.11.2023. - 11:47

Čestitka povodom 16. novembra - Dana Kopnene vojske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom 16. novembra - Dana Kopnene vojske, u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar – Dan vida.
 
Koračajući stopama junaka koji su s nepokolebljivom verom i nadom tog 16. novembra 1914. godine na Kolubari jurišali za slobodu svoje otadžbine, već punih sto devet godina uspešno čuvate uspomenu živom baštineći tradicije vida kopnene vojske.
 
Kopnena vojska kao najbrojniji i najopremljeniji vid Vojske Srbije odličnom organizacijom, pažljivim odabirom ljudstva i zahtevnom obukom uspeva da uspešno odgovori svim izazovima koje sobom nose zadaci i misije koji su vam postavljeni.
 
U proteklom periodu pripadnici vaših jedinica dokazali su da uprkos brojnim pritiscima i provokacijama kojima su bili izloženi, naročito prilikom obezbeđivanja administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i kontrole Kopnene zone bezbednosti, njihovu čeličnu volju i visok nivo profesionalizma u zaštiti državne teritorije i građana Republike Srbije, ma gde se oni nalazili, ništa ne može slomiti.
 
U nastavku započetih reformi, kao ključni činilac Vojske Srbije u savremenoj vojnoj organizaciji, po meri usvojenih, proverenih i potvrđenih međunarodnih standarda i kriterijuma, kao i do sada, uvek ćete imati podršku države.
 
Čestitam vam praznik, uveren da ćete svojim angažovanjem nastaviti da i ubuduće dajete izuzetan doprinos razvoju vašeg vida, bezbednosti svakog građanina i stabilnosti Republike Srbije u celini“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.
 
Beograd,

16. novembar 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).