Саопштења

16.11.2023. - 11:47

Честитка поводом 16. новембра - Дана Копнене војске

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку поводом 16. новембра - Дана Копнене војске, у којој се каже:

„Свим припадницима Копнене војске честитам 16. новембар – Дан вида.
 
Корачајући стопама јунака који су с непоколебљивом вером и надом тог 16. новембра 1914. године на Колубари јуришали за слободу своје отаџбине, већ пуних сто девет година успешно чувате успомену живом баштинећи традиције вида копнене војске.
 
Копнена војска као најбројнији и најопремљенији вид Војске Србије одличном организацијом, пажљивим одабиром људства и захтевном обуком успева да успешно одговори свим изазовима које собом носе задаци и мисије који су вам постављени.
 
У протеклом периоду припадници ваших јединица доказали су да упркос бројним притисцима и провокацијама којима су били изложени, нарочито приликом обезбеђивања административне линије са Косовом и Метохијом и контроле Копнене зоне безбедности, њихову челичну вољу и висок ниво професионализма у заштити државне територије и грађана Републике Србије, ма где се они налазили, ништа не може сломити.
 
У наставку започетих реформи, као кључни чинилац Војске Србије у савременој војној организацији, по мери усвојених, проверених и потврђених међународних стандарда и критеријума, као и до сада, увек ћете имати подршку државе.
 
Честитам вам празник, уверен да ћете својим ангажовањем наставити да и убудуће дајете изузетан допринос развоју вашег вида, безбедности сваког грађанина и стабилности Републике Србије у целини“, наводи се у честитки председника Вучића.
 
Београд,

16. новембар 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).