Saopštenja

08.06.2022. - 09:25

Čestitka predsednika Vlade Ujedinjenog Kraljevstva

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Borisa Džonsona povodom preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije. 

U čestitki se kaže:
 
„Dragi Aleksandre,
 
Upućujem Vam tople lične čestitke povodom stupanja na funkciju predsednika Republike Srbije u još jednom mandatu. Danas, više nego ikada pre, moramo kao partneri zajedno da radimo na neodložnim izazovima, uključujući regionalnu bezbednost, stabilnost i energetsku tranziciju.
 
Radujem se bliskoj saradnji sa Vama, imajući u vidu da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja da podržava budući napredak i razvoj Vaše zemlje, uključujući jačanje demokratije i vladavine prava, borbu protiv korupcije i izgradnju jakih i nezavisnih institucija, što je sve od vitalnog značaja za budućnost Srbije.
 
Invazija Rusije na Ukrajinu još više je pojačala hitnost rešavanja nekih od ovih izazova. Još jednom Vam čestitam i nadam se da ćemo uskoro ponovo razgovarati o ovim važnim pitanjima i našim uspešnim bilateralnim odnosima“, navodi u svojoj čestitki premijer Džonson.   
 
Beograd,
8. jun 2022. godine
 
 
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).