Саопштења

08.06.2022. - 09:25

Честитка председника Владе Уједињеног Краљевства

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Владе Уједињеног Краљевства Борисa Џонсонa поводом преузимања функције председника Републике Србије. 

У честитки се каже:
 
„Драги Александре,
 
Упућујем Вам топле личне честитке поводом ступања на функцију председника Републике Србије у још једном мандату. Данас, више него икада пре, морамо као партнери заједно да радимо на неодложним изазовима, укључујући регионалну безбедност, стабилност и енергетску транзицију.
 
Радујем се блиској сарадњи са Вама, имајући у виду да Уједињено Краљевство наставља да подржава будући напредак и развој Ваше земље, укључујући јачање демократије и владавине права, борбу против корупције и изградњу јаких и независних институција, што је све од виталног значаја за будућност Србије.
 
Инвазија Русије на Украјину још више је појачала хитност решавања неких од ових изазова. Још једном Вам честитам и надам се да ћемо ускоро поново разговарати о овим важним питањима и нашим успешним билатералним односима“, наводи у својој честитки премијер Џонсон.   
 
Београд,
8. јун 2022. године
 
 
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).