Saopštenja

24.12.2020. - 08:09

Čestitka pripadnicima RV i PVO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas svim pripadnicima RV i PVO čestitku povodom 24. decembra, Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. U čestitki se kaže:

„Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar - Dan vida.
 
Nastavljajući tradiciju vojnog vazduhoplovstva dugu više od jednog veka, na jedinstven način negujete i razvijate tradicionalne vrednosti vašeg vida.
 
U periodu od prethodnog praznika, potvrdili ste da su jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije pravi nastavljači one Srbije iz 1912. godine, kada je naša zemlja bila jedna od petnaest zemalja u svetu koja je imala vojno vazduhoplovstvo i jedna među prvih pet u svetu koja je tokom balkanskih ratova upotrebila vazduhoplove u borbenim dejstvima.
 
Iskoristili ste objektivne mogućnosti da modernizujete i osavremenite jedinice, što je preduslov za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost ovog vida Vojske Srbije. Uveren sam da ćete nastaviti sa radom na daljoj reorganizaciji Vojske i započete reforme uspešno privesti kraju.
 
Vaše jedinice postigle su vidne rezultate u stručnoj obuci i osposobljavanju i umnogome doprinele razvoju ukupnih operativnih sposobnosti Vojske Srbije.
Predstojeće obaveze i planirani zadaci pred vaše pripadnike postavljaju nove i složene zahteve koje ćete, siguran sam, uspešno rešiti oslanjajući se na najvrednije čime vaš vid raspolaže - ljude i njihovo znanje.
 
Čestitam vam praznik, uz želju da i dalje budete aktivan činilac kako u procesu reorganizacije Vojske, tako i novih bezbednosnih tokova u zemlji i regionu“, navodi se u čestitki predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.
 
Beograd,
24. decembar 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).