24.12.2020. - 08:09

Честитка припадницима РВ и ПВО

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас свим припадницима РВ и ПВО честитку поводом 24. децембра, Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. У честитки се каже:

„Свим припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране честитам 24. децембар - Дан вида.

Настављајући традицију војног ваздухопловства дугу више од једног века, на јединствен начин негујете и развијате традиционалне вредности вашег вида.

У периоду од претходног празника, потврдили сте да су јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије прави настављачи оне Србије из 1912. године, када је наша земља била једна од петнаест земаља у свету која је имала војно ваздухопловство и једна међу првих пет у свету која је током балканских ратова употребила ваздухоплове у борбеним дејствима.

Искористили сте објективне могућности да модернизујете и осавремените јединице, што је предуслов за добру оперативну и функционалну способност овог вида Војске Србије. Уверен сам да ћете наставити са радом на даљој реорганизацији Војске и започете реформе успешно привести крају.

Ваше јединице постигле су видне резултате у стручној обуци и оспособљавању и умногоме допринеле развоју укупних оперативних способности Војске Србије.
Предстојеће обавезе и планирани задаци пред ваше припаднике постављају нове и сложене захтеве које ћете, сигуран сам, успешно решити ослањајући се на највредније чиме ваш вид располаже - људе и њихово знање.

Честитам вам празник, уз жељу да и даље будете активан чинилац како у процесу реорганизације Војске, тако и нових безбедносних токова у земљи и региону“, наводи се у честитки председника Републике Србије Александра Вучића.

Београд,
24. децембар 2020. године