Saopštenja

14.02.2024. - 18:20

Čestitke povodom Dana državnosti Republike Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom Dana državnosti Republike Srbije čestitku od predsednika Rumunije Klausa Johanisa, koji je u ime rumunskog naroda i u svoje ime uputio želje za mir, prosperitet i napredak Srbije. U čestitki predsednika Pumunije dalje se kaže:  

”Izražavam uverenje da će tradicionalni prijateljski i dobrosusedski odnosi Rumunije i Srbije doživeti nove pozitivne pomake, širenjem saradnje na više nivoa, uključujući i jačanje regionalne stabilnosti i bezbednosti”.
 
Čestitku predsedniku Vučiću uputio je i premijer Rumunije Jon Marsel Čolaku u kojoj je, uz želje za dalji prosperitet Srbije, izrazio optimizam u pogledu budućnosti odnosa Rumunije i Srbije, koji se godinama neguju i razvijaju zahvaljujući prijateljstvu dva naroda.
 
Predsedniku Vučiću čestitku je uputila i predsednica Mađarske Katalin Novak, kao i predsednik republike Srpske Milorad Dodik.
 
Predsednica Mađarske je, čestitajući Dan državnosti, naglasila da Mađarska ostaje nedvosmisleno posvećena uspešnoj integraciji Srbije u Evropsku uniju, kao i da će nastaviti da pruža svu neophodnu pomoć da Srbija što pre dođe do punopravnog članstva.
 
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz najiskrenije čestitke povodom Dana državnosti Republike Srbije naveo je:
 
”Snažna i prosperitetna Srbija je od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve u Republici Srpskoj i zbog toga izražavam svoje uverenje da će i u budućnosti Srbija ostvariti još veći rast i razvoj”.
 
 
 
Beograd,

14. februar 2024. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).