Саопштења

14.02.2024. - 18:20

Честитке поводом Дана државности Републике Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је, поводом Дана државности Републике Србије честитку од председника Румуније Клауса Јоханиса, који је у име румунског народа и у своје име упутио жеље за мир, просперитет и напредак Србије. У честитки председника Pумуније даље се каже:  

”Изражавам уверење да ће традиционални пријатељски и добросуседски односи Румуније и Србије доживети нове позитивне помаке, ширењем сарадње на више нивоа, укључујући и јачање регионалне стабилности и безбедности”.
 
Честитку председнику Вучићу упутио је и премијер Румуније Јон Марсел Чолаку у којој је, уз жеље за даљи просперитет Србије, изразио оптимизам у погледу будућности односа Румуније и Србије, који се годинама негују и развијају захваљујући пријатељству два народа.
 
Председнику Вучићу честитку је упутила и председница Мађарске Каталин Новак, као и председник републике Српске Милорад Додик.
 
Председница Мађарске је, честитајући Дан државности, нагласила да Мађарска остаје недвосмислено посвећена успешној интеграцији Србије у Европску унију, као и да ће наставити да пружа сву неопходну помоћ да Србија што пре дође до пуноправног чланства.
 
Председник Републике Српске Милорад Додик, уз најискреније честитке поводом Дана државности Републике Србије навео је:
 
”Снажна и просперитетна Србија је од велике важности за мир, стабилност и напредак за све у Републици Српској и због тога изражавам своје уверење да ће и у будућности Србија остварити још већи раст и развој”.
 
 
 
Београд,

14. фебруар 2024. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).