Saopštenja

12.07.2015. - 00:00

Izjava predsednika Nikolića 12.07.2015.

Beograd, 12. jul 2015. godine – Povodom incidenta koji se dogodio u Potočarima 11. jula 2015 godine, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izjavio je sledeće:

„Pokušaj linčovanja predsednika Vlade Srbije je odraz loših, skoro neprijateljskih, odnosa u BiH i jasno pokazuje šta o Srbima kao narodu misle pojedini bošnjački političari i verske vođe.
Aleksandar Vučić je napadnut zato što je predstavljao Srbiju. Očigledno je da je napadnut zato što je došao sa rukom ispruženom u znak pomirenja. Niko ne sme da ostane ravnodušan pred divljaštvom koje je ličilo na napad na srpske svatove 1992.godine. Ako je potrebna izuzetna hrabrost da bi se otišlo u prijateljsku posetu, onda se postavlja pitanje šta je tek neprijateljstvo. Čestitam Aleksandru Vučiću na hrabrosti i njegovom obezbeđenju na odanosti. Srbija svoj stav prema drugim narodima i državama neće da menja, on ostaje prijateljski, drugi treba da se zamisle nad onim što čine ili su učinili svađajući nas 20 godina posle građanskog rata.“

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).