Саопштења

12.07.2015. - 00:00

Изјава председника Николића 12.07.2015.

Београд, 12. јул 2015. године – Поводом инцидента који се догодио у Поточарима 11. јула 2015 године, председник Републике Србије Томислав Николић изјавио је следеће:

„Покушај линчовања председника Владе Србије је одраз лоших, скоро непријатељских, односа у БиХ и јасно показује шта о Србима као народу мисле поједини бошњачки политичари и верске вође.
Александар Вучић је нападнут зато што је представљао Србију. Очигледно је да је нападнут зато што је дошао са руком испруженом у знак помирења. Нико не сме да остане равнодушан пред дивљаштвом које је личило на напад на српске сватове 1992.године. Ако је потребна изузетна храброст да би се отишло у пријатељску посету, онда се поставља питање шта је тек непријатељство. Честитам Александру Вучићу на храбрости и његовом обезбеђењу на оданости. Србија свој став према другим народима и државама неће да мења, он остаје пријатељски, други треба да се замисле над оним што чине или су учинили свађајући нас 20 година после грађанског рата.“

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).