Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novopostavljene ambasadorke Bosne i Hercegovine

Saopštenja

04.09.2019. - 12:23

Nova ambasadorka Bosne i Hercegovine predala akreditivna pisma predsedniku Vučiću

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novopostavljene ambasadorke Bosne i Hercegovine Aide Smajić i poželeo joj dobrodošlicu. Ambasadorka Smajić je prenela pozdrave trojice članova Predsedništva BiH i njihovo očekivanje da predsednik Vučić dođe u zvaničnu posetu.

Predsednik Vučić je izrazio čvrsto opredeljenje Srbije za dobre odnose sa Bosnom i Hercegovinom i poštovanje integriteta BiH. "Srbija želi mirnu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu, jer to znači i mir i stabilnost u regionu”, istakao je predsednik Vučić. On je naglasio da će nastaviti da vodi politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu.
 
Predsednik Vučić i ambasadorka Smajić su se saglasili da dve zemlje treba da nastave sa međusobnom podrškom u procesu evrointegracija, kao i da prioritet daju infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj saradnji.
 
Dvoje sagovornika su razgovarali o konkretnim infrastrukturnim projektima, najavivši da će za oko mesec dana biti svečano obeležen početak izgradnje auto-puta Beograd - Sarajevo.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
 
Beograd, 4. septembar 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.