Председник Вучић примио акредитивна писма новопостављене амбасадорке Босне и Херцеговине

Саопштења

04.09.2019. - 12:23

Нова амбасадорка Босне и Херцеговине предала акредитивна писма председнику Вучићу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новопостављене амбасадорке Босне и Херцеговине Аиде Смајић и пожелео јој добродошлицу. Амбасадорка Смајић је пренела поздраве тројице чланова Председништва БиХ и њихово очекивање да председник Вучић дође у званичну посету.

Председник Вучић је изразио чврсто опредељење Србије за добре односе са Босном и Херцеговином и поштовање интегритета БиХ. "Србија жели мирну и стабилну Босну и Херцеговину, јер то значи и мир и стабилност у региону”, истакао је председник Вучић. Он је нагласио да ће наставити да води политику мира и сарадње на Западном Балкану.
 
Председник Вучић и амбасадорка Смајић су се сагласили да две земље треба да наставе са међусобном подршком у процесу евроинтеграција, као и да приоритет дају инфраструктурном повезивању и економској сарадњи.
 
Двоје саговорника су разговарали о конкретним инфраструктурним пројектима, најавивши да ће за око месец дана бити свечано обележен почетак изградње ауто-пута Београд - Сарајево.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд, 4. септембар 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.