Novoimenovani ambasador Republike Grčke predao akreditivna pisma predsedniku Vučiću

Saopštenja

24.10.2019. - 11:11

Novoimenovani ambasador Republike Grčke predao akreditivna pisma predsedniku Vučiću

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom ceremenije primopredaje akreditivnih pisama, poželeo uspešan diplomatski mandat novom ambasadoru Republike Grčke Jorgosu Diakofotakisu.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na podršci evropskom putu naše zemlje i naglasio da, zbog dosledne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, kao i zbog pomoći u zaštiti njenih suštinskih državnih i nacionalnih interesa, Grčka uživa veliko poštovanje srpskog naroda. On je istakao da vekovne veze i prijateljstvo Srbije i Grčke, kao i srpskog i grčkog naroda, odlikuju bliskost i čvrstina, i da su mnogo puta potvrđeni primerima solidarnosti u najtežim istorijskim trenucima.
 
Novoimenovani ambasador Republike Grčke predao akreditivna pisma predsedniku Vučiću

Foto Tanjug/ Dragan Kujundžić

 
Predsednik Vučić i ambasador Diakofotakis su izrazili nadu da će razvoj srpsko-grčkih odnosa biti nastavljen na obostranu korist i kroz dobru praksu održavanja sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke. Očekuje se da treća sednica tog Saveta bude održana u decembru u Atini. Tom prilikom bi bila potpisana Deklaracija o uspostavljanju strateškog partnerstva, čime bi bio formalizovan najviši nivo saradnje između Republike Srbije i Republike Grčke.
 
Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da se u narednom periodu poveća ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i da se ojačaju saobraćajne veze. Oni su istakli i značaj saradnje dveju zemalja kroz format Kvadrilaterale sa Rumunijom i Bugarskom, koji je, osim kroz inicijative za infrastrukturno i energetsko povezivanje, rezultirao i predlogom za zajedničku organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PRUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE
  
Beograd, 24. oktobar 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.