Новоименовани амбасадор Републике Грчке предао акредитивна писма председнику Вучићу

Саопштења

24.10.2019. - 11:11

Новоименовани амбасадор Републике Грчке предао акредитивна писма председнику Вучићу

Председник Републике Србије Александар Вучић је, приликом цеременије примопредаје акредитивних писама, пожелео успешан дипломатски мандат новом амбасадору Републике Грчке Јоргосу Диакофотакису.

Председник Вучић је изразио захвалност на подршци европском путу наше земље и нагласио да, због доследне подршке суверенитету и територијалном интегритету Србије, као и због помоћи у заштити њених суштинских државних и националних интереса, Грчка ужива велико поштовање српског народа. Он је истакао да вековне везе и пријатељство Србије и Грчке, као и српског и грчког народа, одликују блискост и чврстина, и да су много пута потврђени примерима солидарности у најтежим историјским тренуцима.
 
Новоименовани амбасадор Републике Грчке предао акредитивна писма председнику Вучићу

Фото Танјуг/ Драган Кујунџић

 
Председник Вучић и амбасадор Диакофотакис су изразили наду да ће развој српско-грчких односа бити настављен на обострану корист и кроз добру праксу одржавања седница Високог савета за сарадњу Србије и Грчке. Очекује се да трећа седница тог Савета буде одржана у децембру у Атини. Том приликом би била потписана Декларација о успостављању стратешког партнерства, чиме би био формализован највиши ниво сарадње између Републике Србије и Републике Грчке.
 
Двојица саговорника су изразили очекивање да се у наредном периоду повећа економска сарадња двеју земаља, као и да се ојачају саобраћајне везе. Они су истакли и значај сарадње двеју земаља кроз формат Квадрилатерале са Румунијом и Бугарском, који је, осим кроз иницијативе за инфраструктурно и енергетско повезивање, резултирао и предлогом за заједничку организацију Светског првенства у фудбалу 2030. године.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТAРСТВА ОДБРАНЕ
  
Београд, 24. октобар 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.