Oproštajna poseta ambasadora Japana

24.09.2020. - 12:35

Oproštajna poseta ambasadora Japana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Japana Đunićija Marujamu i zahvalio mu na predanom radu tokom diplomatskog mandata u Beogradu, tokom kojeg su politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja veoma napredovali.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta tadašnjeg premijera Šinzo Abea, prva tog nivoa posle tri decenije, dala novi kvalitet odnosima Srbije i Japana, koji se vidi i u većem interesovanju japanskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu. On je izrazio zadovoljstvo radom japanskih kompanija kod nas, jer je njihov način rada pravi uzor posvećenosti i radne etike. Takođe je izrazio očekivanje da će i sa novim premijerom Jošihido Sugom ostvariti dobru saradnju.

Ambasador Marujama je iskazao zahvalnost predsedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije na izvanrednoj saradnji tokom rada u našoj zemlji i rekao da odlazi zadovoljan što su, tokom njegovog trogodišnjeg mandata, u poseti, osim japanskog premijera, bili i drugi visoki zvaničnici.

Predsednik Vučić je ambasadoru Marujama poželeo mnogo uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
24. septembar 2020. godine

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.