Опроштајна посета амбасадора Јапана

24.09.2020. - 12:35

Опроштајна посета амбасадора Јапана

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Јапана Ђунићија Марујаму и захвалио му на преданом раду током дипломатског мандата у Београду, током којег су политички дијалог и економска сарадња двеју земаља веома напредовали.

Председник Вучић је рекао да је посета тадашњег премијера Шинзо Абеа, прва тог нивоа после три деценије, дала нови квалитет односима Србије и Јапана, који се види и у већем интересовању јапанских компанија за улагање на српском тржишту. Он је изразио задовољство радом јапанских компанија код нас, јер је њихов начин рада прави узор посвећености и радне етике. Такође је изразио очекивање да ће и са новим премијером Јошихидо Сугом остварити добру сарадњу.

Амбасадор Марујама је исказао захвалност председнику Вучићу и Влади Републике Србије на изванредној сарадњи током рада у нашој земљи и рекао да одлази задовољан што су, током његовог трогодишњег мандата, у посети, осим јапанског премијера, били и други високи званичници.

Председник Вучић је амбасадору Марујама пожелео много успеха на професионалном и личном плану.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
24. септембар 2020. године

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.