Oproštajna poseta ambasadora Republike Hrvatske

Saopštenja

17.12.2019. - 12:03

Oproštajna poseta ambasadora Republike Hrvatske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Hrvatske Gordana Bakotu i zahvalio mu na profesionalnom i korektnom pristupu, koji je pokazao tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

Predsednik Vučić je rekao da ostaje posvećen razvoju dobrosusedskih odnosa sa Hrvatskom i da očekuje da dve zemlje u budućnosti prevaziđu probleme proistekle iz različitih shvatanja prošlosti. On je i ovom prilikom naglasio da će nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje.
 
Ambasador Bakota je istakao da Hrvatska za dve nedelje prvi put preuzima predsedavanje Evropskoj uniji, u trenutku kada se otvorila rasprava o novoj metodologiji pristupnih pregovora, te je pred njegovom zemljom posebna odgovornost prema najbližem susedstvu i da je važno da, podrškom proširenju, bude garant stabilnosti regiona.
 
Predsednik Vučić i ambasador Bakota su se saglasili da bi dve zemlje trebalo da prioritet daju infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj saradnji.
 
Predsednik Vučić je ambasadoru Bakoti, na oproštaju, poželeo dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na novoj ambasadorskoj dužnosti u Berlinu.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
17. decembar 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.